text

ŽITNÉ KVASOVÉ PEČIVO: ochutnávky, přednášky, MOŽNOST OBJEDNÁVKY ,,NA MÍRU"
BEZ.VADNÉ VAŘENÍ: kurzy, pravidelná setkání, 29.9. od 16.30 hod, ochutnávky, přednášky, VAŘENÍ NA RŮZNÝCH AKCÍCH A POBYTECH

úterý 25. června 2013

Bez.vadné vaření

- je vaření s láskou, intuicí a úctou k darům naší Matky Země
vaříme vědomě s pozitivní energií, vytváříme si své recepty podle vlastního vedení, děkujeme za jídlo na našem stole...
- je vaření z přirozených potravin, které jsou tradiční pro naši zemi
obiloviny - celá zrna - pšenice, žito, oves, jáhly, pohanka... luštěniny - čočka, hrách, fazole... zelenina, koření...
- ale, také ze zemí cizokrajných, které jsou nám výživově velmi prospěšné
fermentovaná soja: shoyu, tamari, misa... mořské řasy, luštěniny, obiloviny...
- je vaření z potravin ze známých zdrojů - nejlépe přirozeně a s láskou pěstované
vlastní zahrádka, sousedova zahrádka, farmy...
- je vaření z potravin, které jsou nám k dispozici v daném ročním období
jaro: první bylinky, vše zelené, klíčíme, kvasíme... léto: mladá zelenina - ředkvičky, cukety, saláty, okurky, ovoce... podzim: kořenová zelenina, kapusta, zelí, cele, dýně, patizon... zima: kořenová zelenina uskladnitelná...
- je vaření čerpající z tradic a moudrosti našich předků
tradiční jednoduchá výživná jídla, doplněná bylinkami, semínky, ořechy, zkvašené potraviny...
- ale také z různých výživových směrů
makrobiotika, čínská medicína, živá strava...
- je vaření plné barev, hravosti, radosti, inspirace a tvoření
jídlo složené z různě barevných potravin, různých tvarů, různě tepelně upravené,
různých kombinací...











Žádné komentáře:

Okomentovat