text

ŽITNÉ KVASOVÉ PEČIVO: ochutnávky, přednášky, MOŽNOST OBJEDNÁVKY ,,NA MÍRU"
BEZ.VADNÉ VAŘENÍ: kurzy, pravidelná setkání, 29.9. od 16.30 hod, ochutnávky, přednášky, VAŘENÍ NA RŮZNÝCH AKCÍCH A POBYTECH

středa 28. srpna 2013

Kvasové pečivo

Všem, kterým v rámci našich kuchařských aktivit ,,zavonělo" naše pečivo, ho rádi a s láskou pro Vás připravíme.

Pečivo se vyznačuje kompletní ruční přípravou. Každý druh má svou neopakovatelnou chuť díky použití kvasu a druhu mouky.

Pečeme a napařujeme:
- Kvasový chléb celožitný kmínový
Chléb je vyráběn tradičním třístupňovým způsobem kvašení těsta
Složení: Celozrnná žitná mouka, chlebová žitná mouka, žitný kvas, mořská sůl, kmín

- Kvasový chléb celozrnný se zachovanou vlákninou a semínky
Chléb je vyráběn tradičním třístupňovým způsobem kvašení těsta
Složení: Celozrnná žitná mouka, hrubá žitná mouka, celozrnná pšeničná mouka, žitný kvas, semínka slunečnicová a lněná, mořská sůl, kmín

- Kvasový perník
Složení: celozrnná žitná mouka, špaldová celozrnná mouka, pšeničná chlebová mouka, žitný kvas, med, rozinky, lískové nebo vlašské ořechy, sušené ovoce (podle dostupnosti), mořská sůl

- Kvasové rohlíky
Rohlíky jsou od začátku do konce ručně hnětené a vyvalované.
Složení: pšeničná mouka polotmavá, celozrnná pšeničná mouka, žitný kvas, olej slunečnicový, mořská sůl

Po dohodě lze připravit i jiné druhy pečiva např. vánočku, koláče na sladko atd.
Připravíme i mazance a jiné speciality

Žádné komentáře:

Okomentovat